St Helena er en blomstrende grønn flekk på det store blå lerretet som er Atlanterhavet og keiser Napoleons siste stoppsted er en unik opplevelse og vakkert bekjentskap.
Dykking
Kanskje uten tvil det største potensialet for turisme til St Helena er dykking. St Helenas vulkanske historie har skapt en kystlinje som tilbyr mange varierte dykkesteder inkludert grotter, buer, undervannsfjell og revstruktur som støtter opp et enormt mangfold av arter, inkludert opptil 50 arter som er unike til St Helena. I tillegg til overfloden av arter du kan se på revet er St Helena også tilholdssted for en rekke arter med rovfisk som f.eks makrell (wahoo & dorado), tunfisk, chilenske djevelrokker som ofte er ganske nysgjerrige.
Det finnes 8 lett tilgjengelige vrak på lesiden av St Helena, fra «Wittre Leeuw» som sank i 1613 til det nyeste vraket «The Portzic» som sank i 2008. Vrakene er ikke bare historisk interessante, de er etterhvert blitt hjemsted og beskyttelse foir en rekke arter. Vrakene ligger mellom 10 – 35 meters dyp og er dermed lett tilgjengelige og passer for de fleste med min PADI advanced eller lignende (30m). Men St Helena har også en hel rekke arter som kun finnes i farvannet rundt øya, noe som er vel verdt å forsøke å få med seg på undervannsjakt med kamera.
Fotturisme
St Helena måler 77 km lang og er på det bredeste 10 km med det høyeste punktet på Diana Peak (820 moh). Terrenget er variert med dype kløfter, klipper og raviner og det eneste stedet for båter å komme i land er i Jamestown. Dessverre ble mye av den opprinnelige vegetasjonen etterhvert ødelagt av invaderende arter, men det er fortsatt muligheter for å kunne oppdage noen av de få gjenlevende arter rundt om på øya.